Cand ti-a strans mana (in semn de apreciere, bineinteles) ultima oara seful tau si te-a privit in ochi, multumindu-ti pentru aportul pe care l-ai adus firmei? Sau cand te-a batut pe umar, prieteneste, superiorul tau, ti-a zambit si ti-a spus ca esti pe drumul cel bun si ca urmeaza sa faceti lucruri frumoase impreuna? Sau cand te-a invitat la el in birou si ti-a spus ca te apreciaza si se bucura ca lucreaza cu tine?
Vise, nu? Hai ca nu am vrut sa te intristez. Poate ca unii dintre voi, cei care cititi, ati trecut sau treceti prin asa ceva. Voi sunteti cei fericiti. Sunteti cei care, cel mai probabil, aveti job-ul in care va simtiti cel mai bine, dincolo de banii pe care-i castigati. Suma banilor castigati nu conteaza in ecuatia asta. Va bazati mai mult pe aprecierea celorlalti in raport cu ceea ce realizati impreuna, iar banutii nu intarzie sa apara, in cantitate suficienta. Desi, niciodata nu sunt indeajuns, nu? ☺
Totusi, cum ar fi, ca intr-o zi de Luni, cand vii la job, seful sa te intampine cu un zambet larg si un: ”Ce bine ca ai venit! Hai sa te scot la o cafea! Avem lucruri interesante de vorbit!”, in loc de o privire incruntata si un: ”Salut! Hai mai repede ca nu ai terminat task-ul de ieri! A, si vezi ca mai ai trei mail-uri de la mine cu alte task-uri! Sa le termini pana la 12, da? Altfel ne suparam!”. Am scris la intamplare doua ”mesaje de intampinare” ce ar putea sa-ti dea fie energie pozitiva, fie energie negativa si total neproductiva pentru intreaga zi si, de ce nu, pentru intreaga saptamana.
Sefii sau superiorii, au fost, sunt si vor fi sperietorile noastre de la job. Putini sunt, cum am mai zis, cei ce nu-i percep pe sefi in sens negativ. Acest lucru se poate intampla din doua motive: fie ca nu-i au, iar munca lor nu depinde de ei, fie ca au sefi ”de nota 10”. Nu neg ca ar putea exista persoane ce reactioneaza mai bine, isi fac treaba mult mai bine in preajma unor sefi mai agresivi in limbaj verbal sau non-verbal. Am cunoscut astfel de oameni care erau docili si executau totul fara sa cracneasca. Mai mult decat atat, nici nu-i vorbeau de rau pe la colturi pe asa-zisii sefi. Niste robotei ce se complaceau in acea situatie din varii motive.
In alta ordine de idei, cum crezi tu ca e mai bine? Cu niste sefi autoritari? Cu niste sefi mai relaxati care stiu cum sa le vorbeasca oamenilor din subordine? Care este calea cea mai buna de urmat? Bineinteles ca sunt cazuri si cazuri, business-uri si business-uri. Poate in unele cazuri este necesara abordare specifica, daca angajatii percuteaza doar la un anumit fel de limbaj.
Ne petrecem la job mai mult de 8 ore pe zi, asa ca de ce sa nu facem din asta un mod frumos de a creste, de a evolua impreuna si de a aduce rezultate bune lucrand ca o echipa, ca o familie? Animozitati pot aparea oriunde, oricand, dar important este sa se poata trece usor peste ele si sa se traga cele mai bune concluzii astfel incat toata lumea sa aiba de castigat, sa se evite greselile viitoare.
Munca si pozitia fiecaruia depind de ceilalti. Business-ul este, totusi, un ”sport” de echipa, orice am spune. Evident ca sunt job-uri sau tipuri de business in care nu depinzi de ceilalti, dar in majoritatea tipurilor de business tot despre o echipa vorbim. Hai sa facem din echipa ta cea mai buna echipa cu care ai lucrat! Hai sa construim impreuna business-ul tau!
O echipa unita, o echipa pregatita, o ECHIPA in adevaratul sens al cuvantului iti poate duce business-ul la nivelul urmator. Vrei sa fii la nivelul urmator? Vrei sa construiesti echipa perfecta? Ai pe site adresa noastra, ai numarul nostru de telefon.
Contacteaza-ne! MindCode este aici, special pentru tine!
Avem programe concepute special pentru orice tip de business, dar si know-how-ul pentru a da un BOOST afacerii tale, de a-l duce acolo unde-ti doresti! Actioneaza ACUM! Este momentul tau!
Pay Attention To Your Business
Pay Attention To Yourself
Mindcode.
photo credit: pixabay.com