Cine esti ?

Esti unul dintre colegii nostri, prietenul nostru, prietenul prietenilor nostri, vecinul nostru din birourile multinationalelor sau din firmele romanesti?

Tu esti cel pe care-l vedem in fiecare seara in timpul saptamanii si, uneori, si sambata si duminica, tarziu in birourile luminate din cladirile inalte de pe bulevard?

Ai varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani si cu siguranta ai trait o parte din copilarie sau din adolescenta in comunism?

Te-ai angajat in astfel de companii de tanar, ai participat la nenumarate training-uri si team bulding-uri si ai devenit un adevarat  profesionist in domeniul tau?

– crezi in efort, in rigoare si in dedicatie. Ai un ritm extrem de alert de a-ti indeplini task-urile. Indeplinesti mai multe activitati in acelasi timp.

– puterea, controlul, imaginea personala si siguranta materiala sunt aspecte extrem de importante pentru tine?

– accepti „politica companiei” chiar daca uneori nu crezi in ea. Intelegi sedintele nesfarsite si echipele de proiect, iti dedici mult timp si energie rapoartelor. Stii ca imaginea conteaza si ai invatat sa te vinzi.

– iti petreci mult timp aranjand cifre sau vizite in teren pentru managerii de la Headquarters.

– ierarhiile si procedurile iti dau o senzatie de siguranta. Te-ai obisnuit sa nu primesti feedback pozitiv pentru munca facuta, crezi mai degraba ca „daca seful nu imi spune nimic, e bine”. Esti obisnuit sa te descurci singur, iti este greu sa ceri ajutorul pentru ca uneori simti ca e un semn de slabiciune.

– vrei sa te relaxezi, sa evadezi macar pentru cateva zile prin tara, dar mai ales in strainatate. Si atunci cand nu ai timpul necesar te indrepti spre mall-uri, cinematografe, urmaresti si cate doua sau trei filme unul dupa altul.

– poate iti este frica de profesionistii mai tineri care vin rapid din urma, cu o gandire diferita, cu o putere de creativitate mai mare, cu aceleasi competente, dar dornici sa petreaca si mai multe ore in companie si sa accepte salarii mai mici.

– poate iti este teama sa nu-ti pierzi avantajele obtinute si, odata cu ele, siguranta ta si a familiei si confortul obtinut cu greu.

– de asemenea, poate te temi de miscarile si schimbarile tot mai intense din piata in care actionezi, de schimbarile de la nivelul de sus al piramidei organizationale, de dorinta companiei de a supravietui crizei, de suspendarea altora, intr-un cuvant ti-e frica de micsorarea business-ului prin renuntarea la oameni sau prin mutarea afacerilor in tarile cu mana de lucru mult mai ieftina.

Echilibrul intre viata profesionala si viata personala este o cautare continua?

Descrierea de mai sus imi aminteste de o povestire despre vulturul plesuv:

Din specia vulturilor, vulturul pleşuv trăieşte cel mai mult. Poate atinge vârsta de 70 de ani. Dar ca să ajungă la această vârstă, vulturul trebuie să ia o decizie grea. Pe la 40 de ani, unghiile sale lungi şi flexibile nu mai sunt capabile să îi care prada… ciocul lung şi ascuţit i se-nconvoaie… aripile grele şi îmbătrânite, de ani şi de grosimea penelor, îi înfrânează şi îi obosesc muşchii pieptului – îngreunându-i astfel zborul.

Atunci, vulturul are două opţiuni: să moară sau să se transforme… 

Stiai ca acest stil de viata, aceasta nemultumire legata de munca duce la o viata divizata, unde iti imparti timpul intre ceea ce trebuie sa faci pentru a-ti castiga existenta si ceea ce vrei sa faci pentru a te distra?

Viata divizata incepe o data cu scoala primara, cu ora de clasa si pauza. Continua de-a lungul vietii profesionale si se incheie doar o data cu pensionarea.

Daca te recunosti in profilul descris mai sus atunci inseamna ca esti prins in „Cursa Sobolanului”, descrisa atat de clar de catre Robert T. Kiyosaki, in cartea „Tata bogat, Tata sarac”.

Goana dupa bani si traiul de la o luna la alta, asteptarea zilei de salariu, focusarea pe o suma fixa din care sa poti trai iti rapesc toata energia cu care te incarci in timpul liber. Locul de munca il percepi drept o cursa de sobolan de unde ai vrea sa scapi.

Cei care au succes se ridica deasupra diviziunii dintre munca si joaca, ei fac ceea ce le place si savureaza ceea ce fac.

Cred ca cei mai multi dintre noi cautam o chemare, nu un loc de munca.

Care poate fi solutia?
Cel mai valoros activ pe care-l ai este mintea ta, care determina atitudinea!

“Nu iti poti modifica inaltimea sau ADN-ul, dar atat timp cat poti sa-ti schimbi atitudinea, poti schimba instrumentele si experientele pe care le folosesti pentru a-ti dezvolta capacitatea de gandire – mai ales cea de gandire integrativa, o gandire rationala si practica care necesita cunoastere si originalitate, ambele cu radacini in experienta.” Roger Martin

E important pentru tine, in primul rand sa te decizi, sa-ti doresti din tot sufletul, ca sa poti sa-ti depasesti barierele, sa te urnesti, sa gasesti idei noi. Pastrand in minte rezultatul dorit, ai libertatea sa-ti alegi instrumentele si sa le folosesti ca sa capeti maiestrie.

Cum poti iesi din cursa sobolanului?

Prin mai multe metode – unele dintre ele le gasesti chiar in cartile lui Robert T. Kiyosaki. Autorul propune sa iti acorzi timpul si curajul ca sa te uiti in oglinda, sa te vezi asa cum esti in prezent si sa te intrebi care este cu adevarat rolul vietii tale.

Apoi, cu indrazneala, adauga abilitatilor si talentelor pe care deja le ai, noi competente ca sa faci saltul spre cel care vrei sa devii. Frica excesiva si indoiala, care acum iti sunt obstacole, pot fi transformate in provocari care te ajuta sa iesi din cursa sobolanului.

Din momentul in care ti-ai propus sa te uiti in oglinda poti sa-ti alegi, pentru inceput, unul din cele 2 programe MindCode,  ca sa poti sa umbli constient la mintea ta, sa o reconfigurezi, reprogramezi inainte sa ajungi intr-un moment in care vei fi nevoit sa faci asta.

Programele MindCode

Programele MindCode pot fi incarcate si utilizate indiferent de domeniul in care-ti desfasori activitatea: marketing si vanzari, administrativ si IT, contabilitate si productie, atata timp cat iti doresti sa stii ce sa faci ca sa ajungi la rezultatele pe care ti le-ai stabilit, in cel mai usor mod, si sa traiesti un stil de viata integrat, ca  sa obtii un echilibru intre viata personala si viata profesionala.

Chessboard Strategy

Un program prin care esti ghidat sa te redescoperi, sa intelegi ce iti ingreuneaza „procesorul”, cum poti sa-l descarci de ceea ce nu-ti este de folos si cum sa incarci ce ai nevoie ca sa gasesti raspunsurile la intrebarile:

– cine esti, ce rol vrei sa joci in aceasta lume si ce vrei sa realizezi?

– ce tip de instrumente si modele poti utiliza pentru a-ti organiza gandirea?

– ce tip de instrumente te pot ajuta sa intelegi lumea?

– care sunt experientele prin care iti poti construi priceperea?

Din momentul in care iti gasesti misiunea, aceasta te impinge inainte cu putere si iti trezeste pasiuni, te pune pe jar, te trezesti entuziasmat si te straduiesti sa transformi fiecare zi intr-o capodopera.

Ce inveti?

Inveti cum:

– sa-ti hranesti valorile, atitudinea si motivatia, astfel incat sa-ti folosesti la maximum competentele si abilitatile dobandite, care, impreuna cu actiunea propriu-zisa, te conduc spre rezultatele dorite;

– sa alimentezi continuu motorul numit incredere, folosind modele de excelenta practicate de oamenii de stiinta din domeniu;

– sa-ti creezi bunastarea, atat fizica cat si mentala, si cum poti sa te ajuti singur si pe ceilalti sa-si gaseasca sensul pentru a trai;

– sa-ti creezi un prototip al modelului mental si apoi sa-l rafinezi strangand informatii suplimentare cu fiecare repetare a procedeului.

Pentru ce?

– pentru ca atitudinea ta si performantele individuale te conduc la un alt nivel de satisfactie, devenind mai bun in ceea ce conteaza pentru tine;

– pentru ca obiectivele si eforturile ce trebuie depuse pentru a le atinge devin foarte clare;

– devii atat de implicat incat timpul, locul si chiar propria ta fiinta se pierd in acea activitate.

Becoming an Integrator

Un program ce ofera up-grade-ul necesar ca un manager sa devina integrator si sa poata administra orice fel de situatie, indiferent de cat de complexa este.

In plus, ofera codurile pentru ca, in noul lui rol de integrator, managerul sa obtina:

– imagine, viziune, realizare personala;

– echilibrul intre nevoile personale si nevoile celorlalti, necesar unui stil de viata integrat;

– sa-si dezvolte competente noi pentru a construi si dezvolta acele relatii care-i servesc noului rol.

Cine poate deveni Integrator ?

Persoana care are o viziune mai larga asupra situatiei, care pastreaza cu fermitate in minte intreaga problematica, in timp ce se ocupa de elemente individuale, care ia in considerare relatiile de cauzalitate multidirectionale si nonliniare.

Cu alte cuvinte persoana care intelege ca un sistem care este un intreg compus din doua sau mai multe parti, este definit de functiunea sa intr-un intreg mai larg caruia el ii apartine.

In ce cred integratorii?

Integratorii cred in posibilitati, variante, solutii si idei noi.

Cred ca atitudinea ghideaza achizitia de instrumente, care la randul lor ghideaza acumularea de experiente. Pe masura ce experienta ii determina sa achizitioneze instrumente, acestia adauga profunzime si claritate atitudinii.

Teoreticianul si filozoful in comunicare Marshall McLuhan crede ca „dam forma instrumentelor, apoi in timp ele ne dau forma noua”.

Ce inveti?

– inveti cum sa-ti modifici setarile cu care ai crescut, cum sa diferentiezi realitatea de modelele care au ca scop reflectarea realitatii.

– vei avea capacitatea ca, din doua sau mai multe modele, sa gandesti mai multe perspective, sa creezi un nou model pe care sa-l imbunatatesti si care ti se potriveste.

Pentru ce?

– ca sa stii cum sa gasesti mereu rezolvarea creativa a tensiunilor in loc sa accepti compromisuri neplacute.

– daca vei fi intrebat de ce nu ai ales pur si simplu un model din cele existente, vei raspunde ca nu esti genul de persoana care sa aleaga una-din-doua. In cazul tau nu exista „ori-ori”, ci „si-si”.

– vei sti ca, o data ce reusesti sa integrezi lucrurile, vei avea o problema mult mai complicata, insa vei sti sa iei deciziile in asa fel incat sa poti gestiona complexitatea.

– inveti sa-ti alegi colaboratorii in functie de contributia pe care o pot aduce intregului.

Cum stii ca programul pe care tocmai l-ai incarcat functioneaza?

Sapte trasaturi pe care le vei putea recunoaste in noul tau rol de Integrator:

– observi ca modelele care exista in prezent nu reprezinta realitatea.

– simti ca, in cazul rezolvarii problemelor, modelele, stilurile si abordarile contradictorii nu sunt de temut ci de imbratisat.

– ai atentia marita, poti sa asculti, sa cercetezi si sa dezvalui modele mai bune care nu au fost inca observate.

– te simti in largul tau croindu-ti drumul cu eleganta, printre elemente complexe, pentru a descoperi un nou model mai bun, pastrand in minte imaginea de ansamblu. Poti sa privesti acum in profunzime si/sau in perspectiva.

– vezi legatura dintre rezultatele pe care le ai, ceea ce faci si ceea ce spui. Iti este usor sa controlezi procesul in ambele sensuri.

– iti poti imagina cum noile tale ganduri pe care le proiectezi creeaza ceea ce simti si cum anume toate acestea luate impreuna iti genereaza emotiile dorite.

– esti in stare sa faci atunci cand vine momentul si sa inveti din fiecare experienta pe care o ai. Te conectezi la acest stil de viata pentru a gasi modelul pe care sa-l transformi in realitate concreta.

Maestro

Un program ce ofera up-grade-ul necesar pentru ca un Integrator sa:

– capete maiestrie, sa devina tot mai bun si sa isi poata accesa geniul personal;

– isi creeze propriul lui model si, apoi, sa-l poata multiplica;

– poata contribui la ceva ce contează pentru el, dar care este mai presus de el insusi.

“ Prin trei metode putem invata intelepciunea: prima, prin reflectie, care este cea mai nobila, a doua prin imitatie, care este cea mai usoara si a treia prin experienta, care este cea mai amara”

Confucius

Ce stii

– ca modelele care exista in prezent nu reprezinta realitatea

– ca nu esti un recipient pasiv ai unei lumi deja existente ci co-creator ai ei;

– ca fiecare persoana , observa, construieste si proiecteaza realitatea in baza perceptiilor si experientelor individuale pentru ca vezi, auzi si simti numai ce iti permit simturile;

– ca valorile fiecaruia, cultura si societatea, asteptarile, preocuparile, filtreaza ce si cum experimentezi;

– ca lumea de astazi este o societate bazata pe informatie, unde competentele individuale, precum si flexibilitatea de a te adapta circumstantelor, determina calitatea vietii;

– ca fiecare este liber sa invete oricand si din orice sursa.

Ce inveti

– sa folosesti sistemul de operare in propriul context unic pentru propriul rezultat, utilizand programul de gandire integrativa, comun celor care si-au demonstrat maiestria;

– sa iti ajustezi corpul prin respiratie, postura, gesturi, miscari ale globilor oculari, limbaj ca sa determini felul in care doresti sa-ti construiesti gandurile;

– sa iti creezi o stare modificata, la nivel meta, care concentreaza atentia spre aspecte particulare ale realitatii tale interioare pe o perioada de timp limitata;

– sa iti decodezi propriile stari si tipare de performanta;

– sa te folosesti de meta- stari pentru a identifica o serie de idei, comportamente, modele de excelenta exterioare, care iti pot usura procesul de evolutie;

– sa reduci diferenta dintre o stare prezenta “ A” si o stare dorita “ B” si sa continui sa actionezi pana cand aceasta diferenta dispare.

Pentru ce

– ca sa transformi starile in resurse pentru a-ti creea propriul program si sa-l rulezi la nesfarsit ca sa-l multiplici.

– ca sa-ti redefinesti stilul, sa-ti optimizezi activitatile si viata, sa-ti creezi propria ta armonie in haos.

– sa fii ales pentru harul tau de a transmite cunoasterea dobandita, astfel incat discipolii tai sa traiasca experiente majore chiar din primele momente.

Ai acces la

MindCode library – unde poti sa descoperi viata unor mari personalitati  care au avut succese indiscutabile in diverse contexte si sa accesezi continut valoros sub forma de text, imagine, audio si video ale unor modelele importante si necesare pentru evolutia ta in business, cariera si viata.

Acum poti sa te intrebi daca iti doresti un serviciu sau daca vrei sa-ti construiesti visul. Iti doresti sa mergi la lucru si apoi sa te distrezi in timpul liber?

Sau

Iti doresti ca ceea ce faci si ce gandesti sa se indrepte, chiar si in vacanta, catre misiunea si sensul pe care-l dai activitatilor tale?

…Procesul de transformare ii cere vulturului sa zboare pe un varf de munte…

Acolo el isi loveste continuu ciocul incovoiat de stanca pana cand se rupe. Dupa ce acesta se regenereaza, cu ciocul cel nou isi smulge unghiile. Dupa ce noile unghii apar, cu ele incepe sa isi smulga penele imbatranite…

Astfel, dupa 5 luni, vulturul plesuv isi reia faimosul zbor pentru care a fost creat si pentru care traieste…inca 30 de ani. In absenta acestei sperante de viata, eforturile mobilizate in vederea schimbarii, a transformarii ar fi fost lipsite de sens. De ce avem nevoie de si mai mult timp? De ce avem nevoie de transformare in viata?

In functie  de programul / programele alese

se vor parcurge, pe rand, doua sau mai multe etape,

in functie de rezultatul dorit:

Etapa 1: Planning Code for performance

– in care vei face cunostina cu „tine”, cine esti, ce programe ti-ai incarcat si care dintre ele te limiteaza.

Etapa 2: Managing Code for Performance

– in care recunosti acele modele care ti se potrivesc si din care sa iti poti alege elementele care te ajuta sa-ti creezi propriul stil.

– in plus, experimentand „Modelul rezultatului formulat corespunzator”, poti sa descoperi cheile potrivite care sa-ti deschida usile spre rezultate concrete.

Etapa 3: Recruiting Code for Performance

– prin care recunosti, selectezi si aplici doar la acele job-uri in care poti contribui cu adevarat si care sa te dezvolte pentru etapele urmatoare in drumul pe care l-ai ales.

Etapa 4: Motivating Code for Performance

– in care inveti cum sa-ti alimentezi in permanenta pasiunile ca sa poti evita „locul de munca standard” si, in schimb, sa poti gasi acel loc ce te ajuta sa-ti construiesti visul.

Etapa 5: Communicating Code for Performance

In care inveti:

sa asculti ca sa-ti poti ascuti vederea;

– sa adresezi intrebari ca sa-ti poti imbogati mintea;

– cum sa te conectezi cu oamenii ca sa-ti creezi relatii de succes, durabile;

– sa recunosti cand ai o stare de blocaj si sa-ti gasesti imediat resursele de care ai nevoie ca sa mediezi si sa rezolvi conflicte.

Etapa 6: Selling Code for Performance

In care inveti:

– cum sa-ti alegi valorile si credintele care dau forma rolului pe care-l joci in servirea misiunii stabilite;

– cum sa-ti aliniezi misiunea cu actiunile, tinand cont ca rezultatele pe care ti le doresti devin o joaca pentru tine;

– cum sa navighezi intre nivelele logice inferioare si cele superioare, ca parte a proceselor mentale interne, astfel incat sa eviti judecatile sau presupozitiile gresite pe care le poti face atunci cand incerci sa decoperi persoana din fata ta;

– cum sa recunosti cadrele pe care le traversezi, lucru ce te ajuta sa observi daca toti participantii sunt de acord sau chiar sa afli informatii noi si importante pentru a evita problemele de limbaj ce pot aparea;

– cum sa folosesti cadrele ca sa deblochezi orice fel de situatie, la orice nivel de comunicare.

Etapa 7: Networking Code for Performance

In care inveti:

– sa creezi „evenimentele” ca sa atragi oamenii importanti pentru tine;

– cum sa atragi atentia, astfel incat interlocutorul sa-si doreasca o noua intalnire;

– cum sa ai toate instrumentele pentru a atinge excelenta in comunicare ca sa:

– stabilesti o comunicare eficienta, usoara, placuta, cu rezultate dorite;

– obtii informatiile necesare si imaginea de ansamblu asupra unei situatii;

– poti prezenta perspectiva ta, elementele de noutate, raritate si detaliile necesare in fata altei persoane;

– creezi si sa intretii relatii bazate pe incredere si receptivitate.

Cine poate aplica la programele MindCode

Cine poate aplica la programele Mindcode :

Programele MindCode nu sunt pentru toti. Ele pot fi incarcate doar de:

1. Persoanele care inteleg ca importanta cresterii marjei de profit se alatura scopului de a contribui.
2. Cei care-si doresc sa desluseasca noi intelesuri, sa descopere si sa vada alte cai posibile pentru ca stiu ca in rezolvarea problemelor complexe e nevoie de o minte iscoditoare si disponibila si de cai alternative care sa conduca la o solutie noua.
3. Persoanele care vor sa-si creasca sau sa-si intareasca puterea, imaginea personala, libertatea de actiune, succesul, in acelasi timp cu veniturile, in cadrul companiilor si echipelor de care simt ca apartin.

Join Our Newsletter

Join Our Newsletter


Signup today for free and be the first to get notified on new updates.